Dietetyk kliniczny mgr inż. Aneta Tomczak-Gorzelniak – jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, specjalizacja Żywienie Człowieka. Tematem mojej pracy magisterskiej była: Ocena stanu wiedzy na temat diety cukrzycowej a poziom wyrównania glikemii wśród pacjentów chorujących na cukrzycę typu II. Swoją wiedzę poszerzyłam na studiach podyplomowych na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu oraz na licznych kursach, szkoleniach czy konferencjach. Jestem też członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.
Doświadczenie zdobyłam pracując jako dietetyk we własnej poradni, którą prowadzę od maja 2008 r. Swoja pracę wykonuję z pasją, zaangażowaniem i poświęceniem. Wybór studiów nie był u mnie przypadkiem czy modą na bycie fit. Zawsze chciałam robić to, co robię.
Prywatnie jestem szczęśliwą żoną i mamą dwójki ślicznych dziewczynek, które kocham ponad życie. Choruję na Hashimotto, nie jestem typem sportowca jak mój mąż, ale ruszam się dla zdrowia z umiarem. Ponadto uwielbiam mohito i dobre ciacho od czasu do czasu. 🙂